Wat is Acryl? Acryl bestaat uit een poeder en een vloeistof, als je dat met elkaar mengt krijg je een zachte substantie die na een paar minuten uithard. De totale uithardingtijd bedraagt toch wel 24 tot 48 uur, waar bij er dan ook wordt geadviseerd om voorzichtig met de nagels om te gaan. Voor dat er met acryl begonnen wordt, vind er eerst een voorbehandeling plaats. Dit om eventuele schimmels en bacteriƫn tegen te gaan. Wat houd een voor behandeling in?

Eerst worden de nagels schoon gemaakt de nagelriemen worden voorzichtig terug geduwd. Dan wordt de glans laag van de eigen nagel verwijderd, en de nagels worden kort gevijld. Nu zijn de nagels klaar voor de tip of sjabloon. Tips of sjablonen worden gebruikt om de nagel te verlengen, heeft u lange nagels van u zelf dan is tips of sjablonen niet nodig. Als eenmaal de tip is aan gebracht word deze in model gevijld, en klaar gemaakt voor het acryl.

Sjablonen werkt daar in tegen heel anders (zie Foto) als de sjabloon eenmaal is aan gebracht dan kan het acryl worden aan gebracht. Als het acryl is uitgehard dan wordt de sjabloon verwijderd en kan de nagel in model worden gevijld.

Bij Acryl kunt u kiezen uitverschillende mogelijkheden. Van een Naturellook tot een French Manicure (het witte randje), maar u kunt ook het witte randje vervangen voor een leuke kleur of glitter. Nail art en Design is ook mogelijk vraagnaar de mogelijkheden. De nabehandeling.

De nagel groeit niet bij iedereen even snel, Het is te vergelijken met de groei van je haar. Gemiddeld groeit een nagel ongeveer 0,5 mm tot 1,2 mm per week.
Zomers groeien de nagels sneller dan winters ook tijdens zwangerschap groeien de nagels sneller. Groei van de nagels betekend dat de kunstnagels om onderhoudt vragen, afhankelijk van de groei van nagels is het aan te raden om zeker om de 3 a 4 weken te komen voor een nabehandeling. Zo blijven uw kunstnagels mooi en stevig. Het begin van de nabehandeling (herbalanceren) het oude acryl wordt weg gevijld tot ongeveer 90 % De nagels worden ingekort op de lengte die u wenst. Daarna wordt er weer gestart met de voorbehandeling,
en wordt er opnieuw acryl aangebracht.